Οι ιδέες...

Μπορείτε να αντισταθείτε στην εισβολή των στρατών, αλλά είναι αδύνατο να αντισταθείτε στην εισβολή των ιδεών...

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Μικροί Απολογισμοί - Επίσκεψη της κ. Κωνσταντινίδου στο 3ο Δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών



Ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας τους τελευταίους δύο μήνες πραγματοποίησε αρκετές εκδηλώσεις με στόχο την γνωριμία μας με συγγραφείς του τόπου μας, καθώς και να ενισχύσει την αγάπη μας για το Βιβλίο, διότι η αγάπη για το βιβλίο δηλώνει αβίαστα αγάπη για τη ζωή, εφόσον ομολογουμένως μέσα στα βιβλία ζούμε παράλληλες ζωές.
Η παρουσία σας στις Δράσεις μας είναι πολύτιμη. Όσα κι αν έχουμε κατά νου να επιτύχουμε έχουν επιτυχή αποτελέσματα με τη δική σας ανταπόκριση.


ΜΙΚΡΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ


Στις 14-4-2011 συνεργαστήκαμε με τη συγγραφέα Κωνσταντινίδου Τριανταφυλλιά. Η δράση ήταν ενταγμένη στην Καμπάνια γνωριμίας με τους συγγραφείς του τόπου μας. Η κ. Κωνσταντινίδου παρουσίασε το παραμύθι της «Η γερακίνα και ο κύκνος» το οποίο απέσπασε Α’ Βραβείο Παραμυθιού σε αντίστοιχο Διαγωνισμό. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου κ. Αγάπη Κορυφίδου για την άψογη φιλοξενία και το πνεύμα συνεργασίας, καθώς και τους Δασκάλους για την θετική ανταπόκριση στην πρότασή μας.

Ακολουθεί το κείμενο που συνέταξαν οι μαθητές με τη βοήθεια των δασκάλων τους και αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό. Επίσης, αναφέρουμε πως οι Δάσκαλοι είχαν προμηθευτεί εγκαίρως το βιβλίο και οι μαθητές είχαν προσθέσει στην έκθεση βιβλίου του σχολείου τους μία έκθεση ζωγραφικής με αφορμή το θέμα του Βιβλίου.


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΣΤΟ «ΑΓΑΘΟΒΟΥΛΕΙΟ» 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Στα πλαίσια της έκθεσης βιβλίου που διοργάνωσε το σχολείο μας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα βιβλίου, επισκέφτηκε το σχολείο μας η συγγραφέας κ. Τριανταφυλλιά Κωνσταντινίδου. Οι μαθητές της έκτης τάξης είχαν διαβάσει τις προηγούμενες μέρες το βραβευμένο παραμύθι της «Η γερακίνα και ο κύκνος». Η κ. Κωνσταντινίδου δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από τους μαθητές και τις απάντησε με πολύ ευχαρίστηση. Ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ της συγγραφέας και των μαθητών από την οποία οι μαθητές άκουσαν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για την παιδική λογοτεχνία. Στο τέλος είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη συγγραφέα και οι άλλες τάξεις του σχολείου στον προαύλιο χώρο. Σας ευχαριστούμε πολύ κ. Κωνσταντινίδου.