Οι ιδέες...

Μπορείτε να αντισταθείτε στην εισβολή των στρατών, αλλά είναι αδύνατο να αντισταθείτε στην εισβολή των ιδεών...

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Από Παραμύθια φτιάχνεται η Ζωή!

Ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας σας εύχεται Παραμυθική Νέα Χρονιά, γεμάτη από Πνεύμα Εφευρετικότητας, Δημιουργικότητας και Ανατροπής σε όλα τα πεδία Ζωής μας, αρκεί μικροί και  μεγάλοι να πιστέψουμε αυτό το Υπέροχο που αναφέρει στο βιβλίο του "Ιστορίες να σκεφτείς" ο Χόρχε Μπουκάι:

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

(ή, για τα εύθραυστα όρια
μεταξύ παραμυθιού και πραγματικότητας)

Ήταν μία φορά ..."Μία φορά"
που από το πολύ που τη διηγήθηκαν
ακούστηκε τόσες φορές...
που έγινε πραγματικότητα.

***

Εντυπώσεις από την εκδήλωση "Κόκκινη κλωστή δεμένη...στα Γιαννιτσά"  που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας, την ΟΓΕ - Ομάδα Γιαννιτσών και το Σύλλογο Στράντζας:

Δεν είναι μόνο η διαδικασία να στολίσεις το χώρο. Είναι η διαδικασία να στολιστείς μέσα σου. Αν δεν έχεις ανάψει τα φωτάκια του Εαυτού σου δεν μπορείς να διαβάσεις ένα παραμύθι κάνοντας τα παιδιά να βουτήξουν στα βαθιά και να σκαρώσουν τη δική τους εκδοχή στην ιστορία.
Δεν είναι μόνο η διαδικασία να διαλέξεις παραμύθι. Είναι η διαδικασία να διαλέξεις τρόπο αφήγησης,  ώστε η φωνή σου να εμπεριέχει τη βεβαίωση πως τα παραμύθια είναι το δομικό υλικό από το οποίο φτιάνεται η Ζωή, αρκεί να Πιστέψεις στις Δυνάμεις σου και να φέρεις την Τρέλα που φέρουν τα παιδιά για Ανατροπή, Προέκταση και Υλοποιήσεις.

Το πρώτο βήμα έγινε...
Τώρα όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, όσοι καθίσαμε στα μικρά καρεκλάκια και στα πολύχρωμα μαξιλάρια στο Πολύκεντρο Γιαννιτσών στις 28-12-2015 οφείλουμε -στον Εαυτό μας- να προεκτείνουμε το Παραμύθι εκεί έξω, στη Ζωή!..

Στιγμιότυπα από την παραμυθική μας συνάντηση με τα παιδιά:Η Ζωή είναι "Μία φορά"  που ζητά Δικαίωση από τις Επιλογές και τις Πράξεις μας.
...σαν παραμύθι...