Οι ιδέες...

Μπορείτε να αντισταθείτε στην εισβολή των στρατών, αλλά είναι αδύνατο να αντισταθείτε στην εισβολή των ιδεών...

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Ο ΣΦΒ Ν.Πέλλας παρουσιάζει το συγγραφέα Σάκη Τότλη





ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΩΣ ΧΩΡΟΣ, ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ

Μια φιλοσοφική περιήγηση
στο όνειρο και την πραγματικότητα

Την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου, ώρα 6.00 μ.μ., ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας παρουσιάζει τον συγγραφέα Σάκη Τότλη που με αφορμή το βιβλίο του «Ένα Όνειρο και Επτά Δικηγόροι», που κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια από τις εκδόσεις «Πατάκης» θα πραγματοποιήσει μία διάλεξη με βάση το Όνειρο.

«Παρουσίαση βιβλίου», σημαίνει κυρίως παρουσίαση των όποιων νέων ιδεών διαπραγματεύεται και προτείνει αυτό το βιβλίο. Ειδικά η πεζογραφία είναι ένα πολύ λειτουργικό όχημα ψηλάφησης, περιγραφής και παρουσίασης ψυχολογικών και γενικότερα φιλοσοφικών ιδεών. Σε κάθε καθαρόαιμο μυθιστόρημα, ο συγγραφέας παρακολουθεί απαραίτητα όχι μόνο τις ρεαλιστικές περιπέτειες των ηρώων του, αλλά και το ψυχολογικό βάθος που έχουν τα πράγματα. Στο «Ένα Όνειρο και Επτά Δικηγόροι» υπάρχει και κάτι παραπάνω σε ό,τι αφορά ειδικά την ψυχολογική διάσταση των πραγμάτων. Οργανικά ενσωματωμένες μες στη μυθιστορηματική πλοκή του έργου υπάρχουν εκτενείς ψυχολογικές αναλύσεις, για τον τρόπο που λειτουργούν στο όνειρο και την πραγματικότητα η συνείδηση, το θυμικό, ο νους, η μνήμη, η φαντασία. Οι αναλύσεις αυτές συστηματοποιούνται σιγά σιγά, παράλληλα με την ανέλιξη του κεντρικού μύθου και ολοκληρώνονται τελικά σε μια συγκεκριμένη θεωρία για την ερμηνεία των ονείρων.

Την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου, ώρα 6.00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά, ο συγγραφέας, με αυτή τη λογοτεχνική αφορμή θα αναλύσει εκτενώς τις συγκεκριμένες ιδέες που αναπτύσσει στο βιβλίο του «Ένα Όνειρο και Επτά Δικηγόροι», πραγματοποιώντας μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα φιλοσοφική περιήγηση στο όνειρο και την πραγματικότητα.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους.