Οι ιδέες...

Μπορείτε να αντισταθείτε στην εισβολή των στρατών, αλλά είναι αδύνατο να αντισταθείτε στην εισβολή των ιδεών...

Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

Ο ΣΦΒ Ν.Πέλλας παρουσιάζει το συγγραφέα Σάκη Τότλη

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΩΣ ΧΩΡΟΣ, ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ

Μια φιλοσοφική περιήγηση
στο όνειρο και την πραγματικότητα

Την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου, ώρα 6.00 μ.μ., ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας παρουσιάζει τον συγγραφέα Σάκη Τότλη που με αφορμή το βιβλίο του «Ένα Όνειρο και Επτά Δικηγόροι», που κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια από τις εκδόσεις «Πατάκης» θα πραγματοποιήσει μία διάλεξη με βάση το Όνειρο.

«Παρουσίαση βιβλίου», σημαίνει κυρίως παρουσίαση των όποιων νέων ιδεών διαπραγματεύεται και προτείνει αυτό το βιβλίο. Ειδικά η πεζογραφία είναι ένα πολύ λειτουργικό όχημα ψηλάφησης, περιγραφής και παρουσίασης ψυχολογικών και γενικότερα φιλοσοφικών ιδεών. Σε κάθε καθαρόαιμο μυθιστόρημα, ο συγγραφέας παρακολουθεί απαραίτητα όχι μόνο τις ρεαλιστικές περιπέτειες των ηρώων του, αλλά και το ψυχολογικό βάθος που έχουν τα πράγματα. Στο «Ένα Όνειρο και Επτά Δικηγόροι» υπάρχει και κάτι παραπάνω σε ό,τι αφορά ειδικά την ψυχολογική διάσταση των πραγμάτων. Οργανικά ενσωματωμένες μες στη μυθιστορηματική πλοκή του έργου υπάρχουν εκτενείς ψυχολογικές αναλύσεις, για τον τρόπο που λειτουργούν στο όνειρο και την πραγματικότητα η συνείδηση, το θυμικό, ο νους, η μνήμη, η φαντασία. Οι αναλύσεις αυτές συστηματοποιούνται σιγά σιγά, παράλληλα με την ανέλιξη του κεντρικού μύθου και ολοκληρώνονται τελικά σε μια συγκεκριμένη θεωρία για την ερμηνεία των ονείρων.

Την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου, ώρα 6.00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά, ο συγγραφέας, με αυτή τη λογοτεχνική αφορμή θα αναλύσει εκτενώς τις συγκεκριμένες ιδέες που αναπτύσσει στο βιβλίο του «Ένα Όνειρο και Επτά Δικηγόροι», πραγματοποιώντας μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα φιλοσοφική περιήγηση στο όνειρο και την πραγματικότητα.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους.

2 σχόλια:

 1. Γεια σας,
  Είμαι ο Σάκης Τότλης και σας καλώ προσωπικά να έρθετε στη διάλεξη, όπου θα παρουσιάσω και στα Γιαννιτσά τη θεωρία μου για το πως και γιατί βλέπουμε όνειρα. Είναι μια λογική και εμβριθής προσέγγιση, την οποία έχω εκδώσει σε επιστημονικά περιοδικά και άλλες εκδόσεις.
  Είναι μια απλή και εκλαϊκευμένη παρουσίαση παρ' όλ' αυτά, που άρεσε σε πολλούς στα διάφορα μέρη που την έχω παρουσιάσει μέχρι σήμερα Βέροια, Γρεβενά, Χρυσούπολη Καβάλας, Λαμία, Θεσσαλονίκη, Έδεσσα, Ολλανδία (στα αγγλικά)....
  Ελάτε, πιστεύω ότι δεν θα είναι χαμένος χρόνος.

  Καλή Χρονιά
  Σάκης Τότλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θα είναι χρόνος που επενδύθηκε πάνω στο Όνειρο.... Και ποιός δε θα ήθελε ΟΛΗ η ζωή του να είναι έτσι επενδυμενη?...

  Κύριε Σάκη, εύχομαι καλή επιτυχία την Κυριακή.
  Θα τα πούμε από κοντά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή