Οι ιδέες...

Μπορείτε να αντισταθείτε στην εισβολή των στρατών, αλλά είναι αδύνατο να αντισταθείτε στην εισβολή των ιδεών...

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Δράσεις του Συλλόγου μας - Μικρός Απολογισμός






Ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίων Ν। Πέλλας στις 15-
1-2012 παρουσίασε στην πόλη μας, στην αίθουσα συνελεύσεων του Δήμου, τον συγγραφέα Σάκη Τότλη, ο οποίος παρουσιάζοντας το συγγραφικό του έργο και ιδιαίτερα το βιβλίο "Ένα Όνειρο και Επτά Δικηγόροι" ανέπτυξε και τη θεωρία του για το Όνειρο। Η θεωρία πρωτοτυπεί στη σύλληψή της και έχει δημοσιευθεί σε πολλά ερευνητικά περιοδικά παγκοσμίως। Πρόκειται για μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα φιλοσοφική περιήγηση στο όνειρο και την πραγματικότητα.




Στις 5-2-2012 παρουσιάσαμε στο Κέντρο πληροφόρησης Νέων Γιαννιτσών τον αρχιτέκτονα Χρήστο Σταμπουλή που ασχολείται με τη δημιουργία κόμικς για μεγάλους και με το σχεδιασμό χαρακτήρων σε computer games। Ο Χρήστος παρουσίασε το έργο του που ήδη κυκλοφορεί στα μεγάλα βιβλιοπωλεία της πόλης μας (αυτοεκδόσεις)। Μερικοί τίτλοι του: "Επισκέπτες της νύχτας", "MARS", "BALZAC?", και "Οι άρχοντες της Πορφυρής Κοιλάδας" που βραβεύτηκε με πρώτο βραβείο σε αντίστοιχο διαγωνισμό.



Επίσης, στις 7-3-2012 σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΠΑΠ, την παιδαγωγική Εταιρία Πέλλας, το Σύλλογο καρκινοπαθών Γιαννιτσών παρουσιάσαμε το βιβλίο της Σόνιας Ευθυμιάδου - Παπασταύρου "Μάνες από Φλόγα", τα έσοδα από τις πωλήσεις του παραχωρήθηκαν από τη συγγραφέα στο Σύλλογο Φλόγα Μαγνησίας, με Πρόεδρο την κ। Κωνσταντίνα Τριανταφύλλου που παρέστει στην εκδήλωση και συγκίνησε με τα αποσπάσματα κειμένων που μοιράστηκε μαζί μας।

Οι δράσεις του Συλλόγου συνεχίζονται ως αρχές καλοκαιριού και θα χαρούμε να σας έχουμε συνοδοιπόρους στην κάθε μας προσπάθεια να φέρουμε το βιβλίο ένα βήμα πιο κοντά στην δύσκολη καθημερινότητά μας।
Εξάλλου, πάντα το Βιβλίο και η συγγραφή αποτελούσαν Πύλη Ταξιδιού με εισιτήριο τη φαντασία, που τόσο πολύτιμη είναι στις μέρες μας।

Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Βιβλίου
Παυλίδου Κάκια