Οι ιδέες...

Μπορείτε να αντισταθείτε στην εισβολή των στρατών, αλλά είναι αδύνατο να αντισταθείτε στην εισβολή των ιδεών...

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

Μικροί Απολογισμοί - Ποιητικό Κυριακοδρόμιο Πένογλου Δέσποινα

Ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου Ν.Πέλλας σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΠΑ Γιαννιτσών στις 22-05-2011 παρουσίασε το βιβλίο «Ποιητικό Κυριακοδρόμιο» της Δέσποινας Πένογλου. Δυναμικό παρόν στην παρουσίαση του βιβλίου έδωσαν η κόρη της Δέσποινας Πένογλου Ευγενία Ζαμπάογλου, που ερμήνευσε μελοποιημένα ποιήματα του βιβλίου, η εγγονή της ποιήτριας Ευαγγελία Χατζηπέτρου, που συνόδευσε παίζοντας βιολί.

Η βιβλιοπαρουσίαση είχε ιδιαίτερο χαρακτήρα και μία ιδιάζουσα φόρτιση, προερχόμενη από την Ιερότητα με την οποία ο Λόγος του Θεού άγγιξε την Έμπνευση της Ποιήτριας Δέσποινας Πένογλου.

Ο συγκερασμός Δέους, προς το ασύλληπτο νόημα του Φωτός της Σοφίας του Θεού, και της Πίστης που ενηλικιώθηκε μαζί με την Ποιήτρια, δημιούργησε το απόσταγμα Ψυχής, το οποίο ο αξιότιμος Πατέρας Νικόδημος επιχείρησε να αγγίξει μέσα από το πρίσμα της δικής του Οπτικής.

Η καλλιτεχνία είναι πεδίο Ελεύθερης Δράσης, όπου ο μετασχηματιστής του καλλιτέχνη μεταμορφώνει το κίνητρο σε Έργο.

Ας εφοδιαστούμε με αισθαντικότητα κι ας αγγίξουμε με προσοχή τις λέξεις των ποιημάτων που θα πέσουν στα χέρια μας εκτεθειμένες στις ατέρμονες Αναγνώσεις, όπως οφείλει να διαβάζει ο υποψιασμένος Αναγνώστης.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας εύχεται κάθε επιτυχία στην ποιήτρια Δέσποινα Πένογλου.


Η Πρόεδρος του Συλλόγου

Παυλίδου Κάκια