Οι ιδέες...

Μπορείτε να αντισταθείτε στην εισβολή των στρατών, αλλά είναι αδύνατο να αντισταθείτε στην εισβολή των ιδεών...

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Βιβλιοπαρουσίαση: "Το Τέλος της Αισθητικής; Τεχνομηδενισμός και Σύγχρονη Τέχνη" του Δημοσθένη Δαββέτα, εκδόσεις Νίκας




Ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας και οι Εκδόσεις Νίκας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημοσθένη Δαββέτα με τίτλο: "Το Τέλος της Αισθητικής; Τεχνομηδενισμός και Σύγχρονη Τέχνη".

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πέλλας και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, στις 6μμ στη Βόρεια Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών.

Για το βιβλίο μιλά ο Δημοσθένης Δαββέτας, Καθηγητής Φιλοσοφίας της Τέχνης, ποιητής, εικαστικός, γεωπολιτικός αναλυτής.

Η παρουσία σας θα μάς τιμήσει ιδιαίτερα.



Από το οπισθόφυλλο:

Τι είναι η Μοντέρνα και τι η Σύγχρονη Τέχνη; Πώς η προσωκρατική φιλοσοφία επηρεάζει τις σύγχρονες εικαστικές εκφράσεις (installations, performances) και συναντιέται με τον Νίτσε; με την Αγορά να κυριαρχεί πλέον στον εικαστικό χώρο και τα ίδια τα έργα Τέχνης να μετατρέπονται σε «προϊόντα» μήπως τίθεται το ζήτημα του τέλος της Τέχνης, του Τεχνομηδενισμού;

Εκεί, λοιπόν, που η παράδοση στο χώρο της Τέχνης συναντά την καινοτομία, η Αισθητική Φιλοσοφία έρχεται να δώσει απαντήσεις σε πλήθος ερωτημάτων με τρόπο απλό και κατανοητό. Η Αισθητική, όρος-κλειδί στο έργο του κ. Δαββέτα, αναλύεται και προσεγγίζεται από τον συγγραφέα με έναν μοναδικό τρόπο που την καθιστά σημείο αναφοράς στην καθημερινότητά μας.

Ιστοσελίδα συγγραφέα: http://davvetas.blogspot.com