Οι ιδέες...

Μπορείτε να αντισταθείτε στην εισβολή των στρατών, αλλά είναι αδύνατο να αντισταθείτε στην εισβολή των ιδεών...

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Απολογισμός Δράσεων του ΣΦΒ για το 2012








Η χρονιά που πέρασε κατέγραψε πλούσια δράση του Συλλόγου Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας, ο οποίος έδωσε το παρόν σε δρώμενα που αφορούν κυρίως βιβλιοπαρουσιάσεις, γνωριμία με συγγραφείς του τόπου μας, συνεργασία με σχολεία με αφορμή το έργο τοπικών συγγραφέων.
Συγκεκριμένα παρουσιάσαμε στο κοινό της πόλης μας τα εξής βιβλία τοπικών συγγραφέων που κυκλοφόρησαν πρόσφατα:
1.    «Ένα όνειρο και επτά δικηγόροι»– Σάκης Τότλης
2.    Βιβλία κόμικς του Χρήστου Σταμπουλή
3.    Συμμετοχή στην παρουσίαση του βιβλίου «Μάνες από Φλόγα» της Σόνιας Ευθυμιάδου – Παπαστρύρου
4.    «Νίκος Αστρινίδης - Ανατολίζοντες Γλυκασμοί, Βιογραφία» της Βάσως και Νικολάου Παππά. 
5.    «Η τράπουλα του Καλοκαιριού» – Δημήτρης Παπαστεργίου
6.    «Άγριος Δούναβης» - Τριανταφυλλιά Κωνσταντινίδου
7.    «Θηλυκές οι Θηλιές του Κόσμου» - Παυλίδου Κάκια
8.    «Ακόμη και οι Θεοί συγκινούνται» - Χρήστος Λαμπρούδης

Συνεργαστήκαμε με το Αγαθοβούλειο Δημοτικό και με το Δημοτικό Πενταπλατάνου με θέμα το παραμύθι «Η γερακίνα και ο κύκνος» της Τριανταφυλλιάς Κωνσταντινίδου. Ευχαριστούμε από καρδιάς τους διευθυντές των σχολείων κ. Πατσαβούδη Αντώνη και κ. Μπαλή Παναγιώτη, καθώς και τους δασκάλους που με προθυμία συνεργάστηκαν κ. Σαλονικίδη Δημήτρη, κ. Πολυματίδη Ιορδάνη και τη δασκάλα κα. Χρυσοστομίδου Παρασκευή.

Οι δράσεις μας συνεχίζονται με ενθουσιασμό αποτελώντας μία πύλη ενημέρωσης για το Έργο των συγγραφέων του τόπου μας. Καλούμε τους πολίτες να συμπορευτούν με τα δρώμενα που αφορούν το βιβλίο. Οι καιροί αγριεύουν, η οικονομική κατάσταση του καθενός χωριστά και όλων αντάμα δυσχεραίνει. Το βιβλίο μέσα σε κάθε μετεωρολογία καθημερινότητας είναι ο πιστός σύντροφος που ξεκλειδώνει τη φαντασία, που φυλλομετρεί συγκινήσεις, που  συντηρεί τη μαγεία μέσα από την αλληγορία των εξιστορήσεων, που μας μυεί στα πολλά επίπεδα αντίληψης της πραγματικότητας μέσα από την Ποίηση, η οποία, ατίθαση, δεν υποκύπτει στις επιταγές του σκληρού ρεαλισμού. Με ένα βιβλίο υποδεχόμαστε τη Νέα Χρονιά 2013.

Χρόνια Πολλά και Χρόνια Εμπνευσμένα από το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας (Παυλίδου Κάκια, Μαμανίδου Ελένη, Μαμανίδου Δέσποινα, Σαμαρτζίδης Γιώργος, Παπαδημητρίου Δέσποινα, Μπρατάκη Βάσω, Χαρμάνα Ελένη)