Οι ιδέες...

Μπορείτε να αντισταθείτε στην εισβολή των στρατών, αλλά είναι αδύνατο να αντισταθείτε στην εισβολή των ιδεών...

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Εκδήλωση Απονομής Βραβείων και Επαίνων του 4ου Μαθητικού Διαγωνισμού Ποίησης του Συλλόγου Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας




Ένας διαγωνισμός είναι μόνο η αφορμή, ειδικά όταν απευθύνεται σε μαθητές. Ο σύμμαχος και ο ανταγωνιστής είναι πάντα ο Εαυτός. Το κίνητρο δίνεται και οι συμμετέχοντες καλούνται να υπερβούν τις συμβάσεις τους με την καθημερινότητα, να εκτροχιαστούν από τις διαδρομές που οδηγούν στο προβλέψιμο, να καθίσουν σε μία άκρη συνομιλώντας με τον Εαυτό τους και μετά να αποκτήσουν το θάρρος να μοιραστούν μαζί μας τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τους προβληματισμούς, τους στοχασμούς τους...

Την Κυριακή, 4 Νοεμβρίου στις 7μμ στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων στα Γιαννιτσά θα πραγματοποιηθεί η Εκδήλωση απονομής Βραβείων και Επαίνων Συμμετοχής του 4ου Μαθητικού Διαγωνισμού Ποίησης που διοργάνωσε πέρσι ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους και τη σύντομη αναφορά τους στην αξία της δημιουργικής έκφρασης του Εαυτού, ο Βασίλης Γκουτζαμάνης, πρώην σύμβουλος της Α/βάθμιας και η Στέλλα Δαναβασίλη, εκπαιδευτικός. 

Η εκδήλωση θα περιέχει απαγγελίες των ποιημάτων, μουσική επένδυση από την Άννα Αδαμοπούλου, παρουσίαση video του ποιήματος που θα αποσπάσει το 1ο βραβείο, με βάση την κρίση της Κριτικής Επιτροπής.

Φυσικά σε ανάλογες διαδικασίες κερδισμένοι βγαίνουμε όλοι. Και όσοι έχουν τολμήσει να εκθέσουν τον εσωτερικό τους κόσμο μέσα από τα ποιήματα με τα οποία συμμετείχαν στο διαγωνισμό, και όλοι εμείς που ζούμε τη διαδικασία βήμα βήμα, από τη γέννηση της Ιδέας του Διαγωνισμού, την ενθάρρυνση των μαθητών να συμμετάσχουν, τη συλλογή των συμμετοχών, την αξιολόγησή τους με βάση (πάντα) το υποκειμενικό μας κριτήριο, που από μόνο του αναλαμβάνει την ευθύνη της διαπίστωσης πως ΑΝ η κριτική επιτροπή ήταν άλλη, σε άλλο χρονικό στιγμιότυπο, ίσως η αξιολόγηση να είχε αποφέρει άλλα αποτελέσματα.
Στο πλαίσιο αυτό επιμένουμε να επενδύουμε στα οφέλη της ίδιας της Συμμετοχής, παρά στη διάκριση των κειμένων.

Ποιητικό Ραντεβού λοιπόν στις 4 Νοέμβρη, όπου οι μαθητές έχουν να μάς προτείνουν νέα οπτική των πραγμάτων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου